Banner-SSO

Single Sign-On (SSO)

Cloudportaal Schema SSO
Nooit meer wachtwoorden onthouden

Door deze veilige manier van verbinden met de Multirouter is het mogelijk om gebruik te maken van Single Sign-On (SSO). Met onze SSO krijgen medewerkers één login en key, waarmee ze op hun eigen profiel inloggen. De Multirouter geeft een gebruiker na authenticatie via een opengezette, dynamische poort van de firewall toegang tot de interne omgeving. Vervolgens kunnen ze de toepassingen gebruiken, waarvan ze de rechten hebben gekregen. Het is niet mogelijk anders dan via de Multirouter verbinding te krijgen met het interne netwerk.

Onze oplossing: veilige Single Sign-On

Alle gebruikers hebben een unieke account met op maat gemaakte rechten binnen het portaal. Alle logins en keys voor deze accounts staan versleuteld en op eigen locatie opgeslagen. Daarbij kunnen accounts op ieder moment worden aangemaakt, uitgeschakeld, aangepast of verwijderd. Nadat een gebruiker ingelogd is, wordt voor het automatisch inloggen met SSO gebruik gemaakt van WebApps (websites, applicaties, programma’s, etc.), die naar eigen voorkeur gemaakt en gerubriceerd kunnen worden. Wanneer een gebruiker geautoriseerd is, zorgt het aanklikken van een WebApp er automatisch voor dat er ingelogd wordt. Voor elke WebApp gebruikt de SSO een eigen, unieke inlog met een wachtwoord van 17 tot 48 karakters.

Multi-factor authentication

Mocht de desktop of laptop waarmee je toegang krijgt tot de interne werkomgeving onverhoopt ooit kwijtraken of gestolen worden, dan hoef je je geen zorgen te maken dat je gegevens in verkeerde handen vallen. Je apparaat maakt immers alleen verbinding met het portaal! Daarna moet er nog ingelogd worden, waarbij er als extra beveiligingsstap ook gebruik gemaakt kan worden van een sms-code. Met andere woorden: de gegenereerde code wordt dan naar je ge-sms’t. Zelfs de beheerder van het portaal weet niet wat de code is. De sms wordt namelijk pas op dat moment gegenereerd vanuit de Multirouter. Met andere woorden: het portaal controleert eerst of je login en key kloppen, waarna een sms gestuurd wordt die je vervolgens nog moet invoeren. Deze multi-factor authentication via sms werkt op iedere telefoon; het is niet nodig een smartphone te bezitten of om eerst een app te installeren.

 

Hackers, virussen en malware hebben het nakijken.”

 
 
     Contact                             Offerte     
   Contact       Offerte